Interim Management

 

Wouter Uijtenhoorn – Een vooraanstaand bedrijf dat sinds de jaren 80 actief is met de (internationale) in- en verkoop, revisie en reparatie van nieuwe en gebruikte automotoren is door het wegvallen van de eigenaar in zwaar weer terecht gekomen.

Na een mislukte MBI door het zittend management kwam de inkoop stilte liggen waardoor ook de verkoop zeer sterk terugliep. De nieuwe eigenaar heeft ATW gevraagd om een interim-manager aan te stellen die naast het verkrijgen van rust weer orde op zaken kon stellen door op zoek te gaan naar nieuwe afzetkanalen en nieuwe manieren van (online) verkoop en om het bedrijf aan te passen aan de nieuw ontstane situatie in een zeer snel veranderende en zeer concurrerende markt.

De MIB daalde zelfs zo sterk dat het altijd zo succesvolle bedrijf in grote problemen dreigde te komen. De aanpak voor het weer succesvol maken van deze onderneming bestond onder meer uit het neerzetten en uitrollen van een heldere nieuwe visie op de (online) in- en verkoop van automotoren en motoronderdelen. Daarnaast hebben is het aanbod van producten vergroot, meer toegevoegde waarde voor de klant gevonden (naast leveren ook inbouwen van automotoren), een online platform uitgerold en een webshop voor de online verkoop van automotoren en motoronderdelen opgestart. Ook zijn de interne processen aangepast om zodoende alle in- en verkoopstromen goed te kunnen monitoren om op ieder gewenst moment inzicht te hebben in omzet, omzetsnelheid en marges van de diverse productgroepen.

Het bedrijf draait weer goed en is hard op weg om blijvend winstgevend te zijn. Daarnaast loopt het bedrijf in de sector voorop daar waar het gaat om online verkoop van automotoren en onderdelen en het monitoren van alle goederenstromen. Het bedrijf is klaar voor de toekomst en klaar om de volgende stap te kunnen maken.

Wouter Uijtenhoorn
Business Coach | Partner
Cases

Bekijk onze cases


Overname Visscher PGH Culemborg en Tiel
Na het begeleiden van de overname van Visscher PGH Gorinchem door de Amega Groep, heeft…
Sales-Boost bij 5 Vestigingen - Terwolde Renault
Emil Frey Nederland ervaarde dat een van de merken achterbleef in zijn performance betreffende de…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact