Levensvatbaarheid van een Business Case bepalen

Door een herstructurering van het netwerk van de importeur (automotive) kreeg een dealer de mogelijkheid om haar verzorgingsgebied uit te breiden. Dit betekende dat er geïnvesteerd moest worden in een nieuwe locatie. In eerste instantie is er gekeken naar de bestaande locaties als uitgangspunt. Na een intensieve inventarisatie bleek dat deze optie niet voorhanden was. Nieuwbouw en verwerven van een uitstekende locatie was de enige optie.

ATW is gevraagd om een businessplan op te stellen voor de nieuwe locatie en de impact van de investering op bestaande vestigingen te berekenen. Daarnaast heeft de dealer aangegeven dat er behoefte en noodzaak was om de financiële consequenties van de investering in kaart te brengen en voor financiering een informatie-memorandum op te stellen. Omdat het bedrijf onvoldoende stuurinformatie en rapportages beschikbaar had hebben we met gebruik van onze eigen modellen een businessplan en informatie-memorandum opgesteld. De directie van het bedrijf heeft deze informatie gebruikt om weloverwogen keuzes te maken voor de nieuwe vestiging en de toekomst van de bestaande locaties.

Onno Adriaanse
Business Consultant | Owner
Cases

Bekijk onze cases


Overname Visscher PGH Culemborg en Tiel
Na het begeleiden van de overname van Visscher PGH Gorinchem door de Amega Groep, heeft…
Sales-Boost bij 5 Vestigingen - Terwolde Renault
Emil Frey Nederland ervaarde dat een van de merken achterbleef in zijn performance betreffende de…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact