Retailer in zwaar weer

Een middelgrote retailer actief in de automotive branche wilde zijn strategie en kernwaarden tegen het licht houden. De rendementen stonden onder druk en er werd gedacht aan verkoop of downsizen van de business. Het bedrijf is actief in diverse segmenten van de markt en was onvoldoende in staat om de kernwaarden bij de klant over te brengen. Kortom een negatieve ontwikkeling waar de DGA verandering in wil brengen.

ATW is gevraagd om te helpen met het ontwikkelen van een nieuwe strategie, opstellen van de kernwaarden en deze te vertalen in een nieuw businessmodel. ATW is begonnen met het inventariseren van de organisatie, de klanten en de kwaliteit van de organisatie. De basis om te groeien, omzet en rendement, bleek al snel in orde te zijn. Het bedrijf is gevestigd op een prima locatie en beschikt over gemotiveerde en ervaren medewerkers.

Wat was onze aanpak? We zijn begonnen met het analyseren van de kengetallen versus best practices uit de branche en een analyse van de marktontwikkelingen in de regio. Daarnaast is ingezoomd op de bestaande processen en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen.  Vervolgens zijn de kernwaarden van het bedrijf uitgewerkt met een visie. Dit hebben we vertaald naar een communicatie- en marketingplan.

De uitkomsten van de analyses zijn gebruikt om de effectiviteit en efficiency van de verkoop te verbeteren en de kwaliteit van de aftersalesprocessen te verbeteren. Het resultaat was een stijging van omzetten en marges na implementeren van de nieuwe strategie en aangepaste manier van werken (geoptimaliseerde processen). De doelstellingen werden gerealiseerd en er kan weer positief naar de toekomst worden gekeken. ATW is nog altijd betrokken bij het bedrijf de veranderingen te borgen, te zorgen voor aansluiting op de ontwikkelingen in de markt en het realiseren van de doelstellingen.

Onno Adriaanse
Business Consultant | Owner
Cases

Bekijk onze cases


Overname Visscher PGH Culemborg en Tiel
Na het begeleiden van de overname van Visscher PGH Gorinchem door de Amega Groep, heeft…
Sales-Boost bij 5 Vestigingen - Terwolde Renault
Emil Frey Nederland ervaarde dat een van de merken achterbleef in zijn performance betreffende de…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact