Automotive Scan

De Automotive Scan

Veel dealerbedrijven zitten in een lastige situatie. De markt is verschoven van particulier naar zakelijk en een steeds groter deel van het verkoopproces vindt online plaats. De Covid-crisis heeft nu grote impact op de economie, en bedrijven die actief zijn in de Retail krijgen flinke klappen.

Ondernemers zijn op korte termijn op zoek naar toekomstperspectief.

Een methode die je gaat helpen keuzes te maken

Daarom hebben wij een methode ontwikkeld die retail bedrijven gaat helpen op te schakelen, het resultaat te verbeteren of misschien een andere weg in te slaan: de Automotive Scan.

Retail is Detail  is een statement dat nog steeds geldt. Het business model van Retail verandert constant en de marges t.o.v. de omzet zijn vaak laag. Als ondernemer moet je constant er bovenop zitten en ervoor zorgen dat je liquiditeit en gerealiseerde marges gezond zijn. Na verloop van tijd sluipen er echter altijd zaken in die anders kunnen. De Automotive Scan is gebaseerd op de best practice voorbeelden uit de branche en geeft je snel en gericht inzicht waar het beter kan én moet.

De Automotive Scan zoomt in op de vijf belangrijkste aandachtsgebieden van een dealerbedrijf: de Verkoop, de Aftersales, Financiën (Verdiencapaciteit en liquiditeit), de Organisatie en het Businessmodel

De Automotive Scan Methode

Hoe ziet een Automotive Scan eruit? De Automotive Scan is ontwikkeld om in 2 dagen een goed beeld te geven van de pijn- en verbeterpunten uw bedrijf. Voorbereiding is daarbij key.

Een deel van de benodigde informatie vragen we digitaal uit, zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden en het u zo min mogelijk tijd kost. Vervolgens plannen we één dag bij uw bedrijf in om met u en uw team aan de slag te gaan en de processen van het dealerbedrijf te doorlopen.

Na de analyses ontvangt u een korte, bondige rapportage. In de rapportage worden de activiteiten afgezet tegen benchmarks die ATW heeft vastgesteld op basis van eerder uitgevoerde scans & best practices.

De Automotive Scan wordt uitgevoerd door ervaren managers die succesvol dealerbedrijven hebben aangestuurd. Onderaan de streep dus geen wollige rapporten met open eindjes, maar concrete actiepunten (quick wins) waar u direct mee aan de slag kan.

Diensten

Bekijk onze diensten


Overname, fusies en verkoop van bedrijven
Of het nu gaat om een verkoop, een fusie, een buy-out of de aankoop van een bedrijf: het is altijd een beslissing met ingrijpende gevolgen voor alle stakeholders. ATW begeleidt…
Sales-Boost
Staat de verkoop van nieuwe auto’s bij u onder druk? We spreken veel dealers die het lastig vinden om juist nu proactief nieuwe en bestaande klanten te bellen voor een…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact