Verbeteren van de kwaliteit en performance van de Verkooporganisatie - Automotions

Automotions was tot 2020 dealer voor de merken Mercedes Benz, Volvo, Ford, Opel en Peugeot voor de regio Zeeland en West-Brabant. Met een omzet van 280 miljoen euro en 30 locaties was Automotions een de grotere dealerholdings in Nederland. Lennard van Oeveren (eigenaar) is zelf aan de gang gegaan met het verbeteren van de performance van alle 30 werkplaatsen. Door het structuren van de processen en uniformeren van de werkzaamheden over alle verschillende locaties zijn hierdoor grote verbeteringen gerealiseerd in omzet, marge en kwaliteit.

In 2015 is Onno Adriaanse gevraagd om deze aanpak ook te ontwikkelen en te implementeren in de verkooporganisatie. De belangrijkste opgave was om de verkooporganisatie te verbeteren in kwaliteit en performance.

 

“Door het ontwikkelen en implementeren van nieuwe processen op alle vestigingen is ATW erin geslaagd de verkooporganisatie op een hoger niveau te krijgen. Dit resulteerde in hogere verkoopvolumes, betere klantentevredenheid en aanzienlijk betere marges. Met deze nieuwe aanpak hebben we de sturing van de verkopers aangepast naar een dagelijkse focus op opvolgen leads en maken offertes en afspraken. Door strakke sturing op de occasionprocessen en het gebruik van de juiste tools zijn de doorlooptijden significant gedaald en de rendementen fors verbeterd.”

Lennard van Oeveren, eigenaar Automotions Groep

 

Cases

Bekijk onze cases


Overname Nederlof & Partner door schademanagementbedrijf CED
Per 24 maart 2023 heeft CED Nederland de activiteiten van expertise- en taxatiebureau Nederlof en…
Overname Autobedrijf van der Burgh door Amega Groep
Na het begeleiden van een aantal succesvolle overnames voor de Amega Groep heeft de directie…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact