Sales-Boost bij 5 Vestigingen - Terwolde Renault

Emil Frey Nederland ervaarde dat een van de merken achterbleef in zijn performance betreffende de verkoop van nieuwe personenwagens. Na jarenlang goede tot zeer goede verkoopresultaten behaald te hebben, behaalde het merk minder resultaat binnen de autodealerholding. Advice That Works is daarom gevraagd om in zeer nauwe samenwerking met het Salesmanagement van alle vestigingen van het betreffende merk een Sales-Boost te houden. Deze Sales-Boost is uitgevoerd door Wouter.

 

Om een succesvolle Sales-Boost te kunnen houden was het van belang dat het gehele Salesmanagement volledig op de hoogte werd gebracht en de Sales-Boost ook volledig ondersteund werd. Tijdens een presentatie op het hoofdkantoor maakte de Holding samen met ATW het nut en de noodzaak duidelijk om in actie te komen. Na een uiteenzetting, de filosofie en de werkwijze van een SalesBoost was het management in zijn geheel aangesloten en werd gezamenlijk bepaald wat de definitieve doelgroep zou zijn, hoe de campagne ondersteund zou gaan worden, welke acties er gehouden zouden gaan worden en wat de intensiteit van de begeleiding werd.

 

Tijdens een kick-off meeting met het voltallige verkoopteam van alle vestigingen werden alle verkoopmedewerkers geïnformeerd (acties, modellen, doelgroepen, marketing en begeleiding). Tijdens de 8 weken begeleiding maakten de verkopers kennis met een nieuwe manier van in contact komen met eigen klanten en hoe om te gaan met leads en prospects. In deze periode waarin zij bijhielden welke orders geschreven werden tijdens de Sales-Boost verkochten zij extra auto’s bovenop de normale orderintake die zij gewend zijn te scoren.

 

Na enkele weken tekenden de verschillen zich af tussen de verkopers; ATW kon de vestigingsmanagers richting geven hoe de verkopers het best ondersteund konden worden zodat deze maximaal weten te scoren. Op deze manier is de Sales-Boost ook op langere termijn effectief geworden en ontstond er nieuwe manier van werken.

Cases

Bekijk onze cases


Amega neemt Kia-dealerschap over in Sliedrecht van Van der Linden
Maandag 18 maart – De Amega Groep, de zevende grootste dealerholding in Nederland, neemt het…
Knoop Autobedrijven neemt Mazda-activiteiten over van Autobedrijf Cluistra
Knoop Autobedrijven heeft per april 2024 de Mazda-activiteiten overgenomen van Autobedrijf Cluistra in Nieuwegein. Knoop…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact