Autodealer van volumemerk met 1 vestiging

Mazda Knoop, een single brand autodealer van een volumemerk met 1 vestiging en een servicevestiging, heeft voor de verkoop twee verkopers in dienst. Advice That Works is gevraagd om mee te denken hoe (met inzet van een beperkt aantal middelen) de volgende trede op de bonusladder haalbaar zou kan zijn. Wouter heeft daarom samen met het verkoopteam een Sales-Boost opgezet en de verkopers begeleid, zodat 110% van de verkoop jaardoelstelling behaald kon worden.

 

In samenwerking met een marketingbureau is een zeer effectieve online campagne opgetuigd, welke ondersteund wordt door een mailing en een advertentie in de regionale kranten. Vervolgens is Wouter in een periode van 6 weken intensief met de verkopers aan de gang gegaan om hen een geheel andere manier om met klanten in contact te komen te laten ervaren. Door te sturen op de inspanningen van de verkopers, hen te leren denken in ratio’s en van elkaar te leren zorgen zij er zelf voor dat de 110% trede nog voor het einde van het jaar behaald wordt. Niet alleen weet het verkoopteam nu welke inspanningen zij moeten leveren maar ook wat nu effectief en wat minder effectief is. Naast extra orders, meer omzet (en dus meer rendement) heeft dit ook rust en controle voor dit team opgeleverd.

 

Deze succesvolle Sales-Boost heeft ertoe geleid dat ATW bij deze autodealer sinds enkele jaren meerdere Sales-Boost per jaar houdt, in het tweede en vierde kwartaal, en zo jaar op jaar de doelstellingen weet te behalen en zelf geregeld weet te overtreffen.

Cases

Bekijk onze cases


Overname Nederlof & Partner door schademanagementbedrijf CED
Per 24 maart 2023 heeft CED Nederland de activiteiten van expertise- en taxatiebureau Nederlof en…
Overname Autobedrijf van der Burgh door Amega Groep
Na het begeleiden van een aantal succesvolle overnames voor de Amega Groep heeft de directie…

Neem contact met ons op!

U kunt contact opnemen via het onderstaande formulier, ons een mail sturen of uiteraard bellen voor een afspraak. Wij helpen u graag op weg.
Contact